skip to Main Content

Niets is blijvend, behalve verandering.
(Heraclitus)

Ruim 30 jaar geleden startte het bureau in Amsterdam aan de Prinsengracht als VOF Velthuysen Toppen van Iren. In korte tijd groeide het bureau en had een tiental adviseurs in dienst.

In 1993 verhuisde Annemarie privé naar een boerderij in het landelijke buitengebied van Putten (Veluwe). In de karakteristieke “varkensstal” werd (uiteraard na een ingrijpende verbouwing) het onderdeel Van Iren (van Velthuysen Toppen van Iren) gevestigd met eigen conferentieruimtes.

De andere maten hadden kantoorpanden betrokken in Utrecht en Amsterdam. De samenwerking bleef, in 2001 is de maatschap ontbonden door pensioen van één van de maten. Als rechtspersoon ging Van Iren verder in de Consultancy B.V.

De organisatie maakte nog een andere transformatie door: Annemarie ging met collega’s samenwerken in een netwerkorganisatie. Een nieuwe organisatie was geboren; met behoud van eigen identiteit maar met optimaal gebruik van een ieders kwaliteiten. En voor de opdrachtgevers stabiliteit en continuïteit.

Ook inhoudelijk transformeerde het bureau. Vanaf het begin waren project- en interimmanagement sterke pijlers. Rijk (en wijs) geworden door ervaring en een niet ophoudende nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen, werd de managementervaring vertaald naar het begeleiden van complexe veranderingsprocessen. Spil van het netwerk is Annemarie. De laatste jaren ligt de focus op cultuur-genderdiversiteit. 

Met de verhuizing-in 2018- naar Amsterdam brak er een nieuwe fase aan. In september 2020 werd de Human Centric b.v. op gericht. Een samenwerking met Michiel Zeegers en Rutger Legeland. Human Centric is opgericht om organisaties inclusiever te maken. We focussen op het adresseren van onbewuste bias, met name waar dat diversiteit en inclusie raakt. We bieden trainingen en consultancy diensten aan. We werken veel voor banken, accountancy,advocatuur,universiteiten en bedrijven.

Voor Annemarie komt in Human Centric alles samen: kennis en ervaring op het gebied van D&I, Leiderschap en verandermanagement.